Következő lépések

steps2

Meghoztad a fontos döntést és elfogadtad Isten megváltói tervét Jézus Krisztus által?

Ha igen, akkor köszöntünk Isten családjában! Nagyszerű döntést hoztál, nagyon büszkék vagyunk Rád!
Hisszük, hogy Jézus Krisztus követése a legfontosabb döntés egy ember életében, amit valaha is meg fog hozni.
Szeretnénk Neked segíteni a továbbiakban is, hogy erősödjön és elmélyüljön az Istennel való személyes kapcsolatod.

Itt van pár lépés, ami segíthet Neked a megfelelő irányba haladni:


Tanulmányozd a Bibliát

Biztos sok kérdésed van: Milyen Isten? Mit vár tőlem? Mi változott most, hogy keresztény lettem? A Biblia segíteni fog Neked megválaszolni ezeket a kérdéseket! Ahogy olvasod a Bibliát fel fogod fedezni, hogy Istennek nem csak a világra van terve hanem személyesen a Te életedre is és találni fogsz gyakorlati tanácsokat a bővelkedő keresztény élet megtapasztalásához. A Bibliát Istentől ihletett emberek írták le több száz év alatt és mégis teljesen egységes, teljes és egész. Az elejétől a végéig Isten tervéről szól, hogy vele és egymással is egy csodálatos szeretet kapcsolatban legyünk.

Sokféleképpen lehet a Bibliát tanulmányozni: van aki csak leül és olvassa, vannak akik Bibliaolvasási útmutatók alapján olvasnak minden nap egy-egy részt, mások pedig napi áhitatokat olvasnak (mint például az Isten Ígéreteinek Tárháza). Mindegy milyen módszer szerint olvasod a Bibliát, a lényeg, hogy olvasd és lásd meg benne Isten végtelen bölcsességét és szeretetét irántad.

Emlékezz arra, hogy a Szentlélek meg fogja neked mutatni, hogy mit jelentenek a Biblia szavai a Te életedre és Ő fog erőt adni, hogy áldott életet élj Isten dicsőségére.


Imádkozz

Minden kapcsolatban fontos a kommunikáció és ez igaz az Istennel való kapcsolatunkra is. Az imádság szó azt jelenti, hogy beszélgetünk Istennel, ez a kommunikáció közted és a mennyei Atyád között. Elmondhatod a Jézustól tanult imádságot - a Mi Atyánkot - vagy a saját szavaiddal is imádkozhatsz. Mindegy hogy leírod vagy elsuttogod vagy a világba kiáltod, egyedül vagy másokkal együtt imádkozol, az imádság a Te kapcsolatod Istennel.

Lesznek pillanatok, amikor úgy érzed, hogy le kell térdelned Isten elé és olyanok is, amikor munkába menet lesz a legjobb Istennel beszélgetni. Imádkozhatsz azért, amit egy Biblia vers mond Neked vagy csak hálát adhatsz Istennek a gyönyörű reggeli napsütésért. Az imádságban nem kell szabályokat követni - az ima a Te aggodalmaidat, háládat, kihívásaidat tükrözi és a vágyat, hogy azt szeretnéd, hogy Isten adjon erőt és bölcsességet, hogy neki tetsző módon tudj élni. Isten teremtett Téged és szeretne időt tölteni és kommunikálni Veled!

Ahogy minden nap kinyitod a Bibliádat, kérd Jézust, hogy nyissa meg a szemeidet és a szívedet, hogy lásd és halld mit akar a Szentlélek mondani Neked!


Oszd meg a hitedet másokkal

A hited megosztása, evangelizálás, bizonyságtétel - Ezek valószínűleg szokatlan szavak, amik kicsit misztikusan hangzanak, de gondolkozz el rajtuk egy kicsit.

A hited megosztása egyszerű. Legyen az akár egy film, étel, egy családtag vagy a sport vagy politika, természetesen beszélsz másoknak arról, ami fontos Neked. Miért lenne ez másképp a Jézussal való kapcsolatod esetén?

Az evangelizálás a görög "jó hír" szóból származik. A barátaidnak, családtagjaidnak, kollégáidnak, osztálytársaidnak elmondhatod, hogy a Biblia Istene valóságos, szereti őket és szeretne Velük is egy olyan szeretetteljes kapcsolatot, mint Veled és ez nekik tényleg "jó hír".

A törvényi eljárásokban a tanúkat arra kérik, hogy mondják el, hogy ők személyesen mit láttak vagy hallottak. Erről szól a bizonyságtétel! Neked is van egy történeted, egy személyes tapasztalatod Isten szeretetéről és abban a csodálatos helyzetben vagy hogy elmondhatod ezt másoknak is.

Miközben Isten ad lehetőségeket arra, hogy beszélj a Vele való kapcsolatodról, szinte biztos, hogy lesznek az embereknek kérdései. Lehet, hogy olyasmit kérdeznek, amit nem tudsz megválaszolni de ne keseredj el! Nézd meg a Bibliában, kérdezz meg érettebb hívőket vagy egy lelkipásztort vagy hallgass meg egy tanítást a témában az interneten.


Legyél közösségben

A közösség a Te találkozásod más keresztényekkel, ahogy felismered, hogy Te egy nagyobb közösség része vagy. Isten azt mondta, hogy nem jó az embernek egyedül és a keresztény életedet sem kell egyedül élned. A Golgota Gyülekezetben a közös Bibliatanulmányozásokon, Imaalkalmakon, a Férfi-, Női-, Gyermek- és Ifi alkalmakon találkozhatsz és közösségben lehetsz más hívőkkel.

Ahogy Jézust követed, fontos, hogy vedd magad körül érett keresztényekkel és olyan barátokkal, akik Veled együtt haladnak a lelki fejlődésükben. Ahogy együtt imádkoztok vagy beszélgettek egy kávé mellett vagy az iskolában vagy a munkahelyen úgy fogtok növekedni és érettebbé válni Krisztusban.

A Golgota Gyülekezetben szeretettel várunk, hogy velünk együtt növekedj a hitben és tovább mélyüljön a kapcsolatod Istennel!

Gyere el alkalmaink-ra, legyünk együtt közösségben!